Startsidan

Trender

Trender/Inspiration
Trender skulle kunna översättas som tidens rytm och smak, det som är modernt just nu. Goldwell presenterar flera nya och aktuella trender under året. Årets stora trend heter Trend Zoom 2008 CONTRA COLLECTION med indelningarna Newstalgia och Rockmantic.


Newstalgia - tidlös elegans!
Trenden har hämtat inspiration från modet på det gyllene 20-talet – när Bauhaus och art deco nådde sin kreativa höjdpunkt.


Newstalgia vittnar om en nostalgisk känsla för lyx och glamour men med en modern och mer puritansk design. Lysande färger, lyxiga material och klassiska frisyrer blir uppgraderade med rena och funktionella linjer för att skapa ett modernt och puritanskt utseende. Newstalgia kombinerar vardaglig bekvämlighet med sofistikerad och avskalad förfining. Håret glänser i lysande och eleganta färger – från uttrycksfullt rött till sofistikerat champagne-blont. Utsökta glänsande nyanser som guld, jade och koppar och kombinationen av kalla och varma nyanser skapar nya spännande effekter.


Rockmantic - Rock & Romantik!
Rock och romantik. Ljus och skugga. Harmoni och revolt – allt inom Rockmantic handlar om att kombinera motsatser och förena dem i en fascinerande helhet.


Med inspiration från Rock’n’Roll-livsstilen kombineras bekväma snitt och stilar med hårda material som läder, metall och lack och framhäver en närmast rebellisk men vardaglig stil. Å andra sidan förekommer också romantiska, lekfulla och nästan barocka detaljer och applikationer tillverkade av spets och fransar, som ger trenden en drömlik och snudd på poetisk dimension. Frisyrerna handlar uteslutande om skickligt utformade kontraster, som skapas genom att placera ljusa och mörka kalla nyanser precis intill varandra. Uttrycksfulla och extravaganta nyanser – från violett till rosa, ljus elfenben och silvergrå till mörkaste svart – ger extra effekt och skapar mystisk atmosfär.